in

Mornota yazarlarından: Dila Meydan

Dila Meydan 1996 yılında Mersin’de doğdu. İlköğretimde voleybol ve gitarla ilgilendi. Sayısal olarak başladığı lise yıllarında; edebiyat ve felsefeye olan ilgisi giderek arttı ve deneme şiir yazmaya başladı. Önce defterlere doldurdu düşüncelerini ardından internette blog hesaplarında paylaştı. Dila Meydan hem Hacettepe Üniversitesinde İngilizce programında hem de Eskişehir Anadolu Üniversitesinde dış ticaret okuyor. Okulun topluluklarında aktif görev yapıyor. Sanattan, doğadan, gezmekten kesinlikle kopamayan Dila Meydan, kitap okumayı ve film izlemeyi seviyor aynı zamanda eleştirmek de hoşuna gidiyor.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Bir internet sitesinde reklamı gördüm. Yazı yazmayı ve paylaşımda bulunmayı çok sevdiğim için ben de bu ailenin bir parçası olmak istedim.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özgürce düşünce paylaşılan, fikirlere önem verilen bir paylaşım sitesi. Siteye girdikten sonra yazıların birçok konuda hem düşünce hem duygu paylaşımı olması beni etkiledi. Gün geçtikçe gelişmesini ve büyümesini izlemek mutlu ediyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Tek çocuk olmak kendi dertlerine ortak bulma konusunda hayatı zor kılıyor. Birine güvenme duygusu, sahiplenme hissi birilerine kendini anlatmak zor geliyor. Arkadaşlarımın arasında hep lider hep derdini dinleyen taraf oldum ben, hep sorun çözdüm. Lakin olay kendi sorunlarını anlatıp çözüm bulmaya gelince kimseden akıl almak istemedim belki daha da kırılmamak için. İlköğretim yıllarında bu yüzden günlük tutmayı denedim. Pek beceremedim her günümün aynı olması beni yazmaktan soğutsun istemedim. Anılar yazmayı denedim yetmedi hislerimi paylaştım. Lisede açtım blog hesabımda devam ettim şimdilerde ise Mornota ile devam ediyorum.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Her konu için ayrı bir yazar var aklımda ve hangisini söylesem diğerine haksızlık gibi ama Sabahattin Ali, Ahmet Ümit, Adam Fawer, Tess Gerritsen, Dostoyevski, Victor Hugo. Yazdığım her ismin en beğendiğim ilk on kitap listesinde katkısı yadsınamaz.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Klişelerden uzak kalmayı isterken en klişe şeylere odaklanıyorum çünkü klişeleri birine anlatmaktan çok yazmak daha kolay geliyor. Şiir demek istemiyorum ama düz yazıları serbest şiir görünümüyle yazmak hoşuma gidiyor, yazıyı daha okunulası yapıyor gibi hissediyorum. Konuya gelince gündem, siyasi, aşk vesaire her konuda yazıyorum. İçimden ne gelirse aktarmayı seviyorum.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Beğeni kaygısı olmasın içlerinde. Lisede yazdığım bir yazının çok okunması elbette beni teşvik etmişti ancak aradan bir yıl gibi az bir zaman geçince ben bile kendi yazılarımı beğenmeyip yazmaya ara verdim bir süreliğine. Ancak sizde bu olmamasını umut ediyorum.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

1 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın