in

Mornota yazarlarından: Güler Muslu

Güler Muslu, hemşirelik lisans öğrencisi. Lise döneminden beri yazmakta. Müzik dinlemeyi sever. Kitap okumaya bayılır. Araştırır ve öğrendiklerini paylaşır. Çünkü onun için bilgi paylaştıkça güzeldir.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Mornota ile tanışmam tamamen tesadüfler üzerine kuruluydu. Birkaç kez Facebook’ta gezinirken görmüş ve üzerinde durmamıştım ama adı çok ilgimi çekiyordu. Daha sonra araştırdım ve Mornota’nin o renkli dünyasına katıldım. İyiliklerle dolu bir aile Mornota!

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mor = ilham veren renk

Nota = Her ne kadar birbirinden farklı olsalar da (do-re-mi-fa-sol-la-si) bir arada uyum içerisinde olurlar.

Mornota, her ne kadar birbirinden farklı olsalar da bir arada uyum içerisinde olan ilham veren yazarlar grubu anlamına gelir.

Bence Mornota ekibi bu tanımla tam da düşüncelerimi dile getirmiş. Çünkü her zaman her yerde bu kadar çeşitli konularda yazan insanlarla bir araya gelmek ve bu uyumu yakalamak çok zor ama bu ailede bunu yapabiliyorsunuz. Mor rengi seçmekte bu fikirle böyle bir yola çıkmak çok mantıklı çünkü mor gerçekten de anlamının hakkını veriyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Ben aslında; öğretmenlerimin, arkadaşlarımın “Kendini tanıtır mısın?” sorusunu duyunca utanıp sıkılan saklanan bir öğrenci oldum. Aslında hala bu soru sorulduğunda kendimin neyini tanıtayım diye düşünüyorum. Ama yazdıklarıma rağmen daha çocuksu bir kişiliğimin olduğunu düşünüyorum. Oldukça sabırlı, kavgasız, gürültüsüz ve uyumlu bir insan olduğumu zannediyorum. Yaşam felsefeme göre her insan yeni bir dünyadır. Ve insan ne kadar farklı dünya keşfederse o kadar çok renklenir.

Yazıyla yazmakla ilk olarak ilkokul dördüncü sınıfta Türkçe öğretmenim Hüseyin Altan‘ın beni cesaretlendirmesiyle, bana destek çıkmasıyla bu serüvene atıldım. İlk önce şiir yazmakla başladım sonraları düz yazı ve hikayeyle devam ettim. Hala da bu yolun yılmaz yolcusuyum!

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Başucu yazarlarım: Mustafa Kemal Atatürk, Kafka, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, Lev Tolstoy, William Shakespeare, Naşide Gökbudak, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Cemal Süreyya ve daha niceleri…

Genellikle yeni çıkan kitapları da alıp yeni yazarları da tanımaya çalışıyorum. Bence bunu herkes yapmalı.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Aslında kendimi daha herhangi bir kategoriye koyamıyorum. Çünkü yazdıklarım her zaman aynı kategoride olmuyor. Genelde hayal kırıklığı, aşk acısı, hüzün, umut ve güven gibi konuları işliyorum.

Konularımı genelde çevremde yaşanmış ya da yaşadıklarımdan esinleniyorum.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Bence yazarlar; yazmaktan, düşüncelerini dile getirmekten, kelimeleri özgür bırakmaktan korkmamalı! Korktuğumuz müddetçe, kalemlerimiz de esir kalır.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın