in

Mornota yazarlarından: Nazlıcan Aslan

Nazlıcan Aslan 1998 yılının Ekim ayının 24. gününde doğdu. Ortaokulu İstanbul Bahçelievler Hazım Ersu İlköğretim Okulu’nda, liseyi Yalova Çınarcık Çok Programlı Lisesinde bitirdikten sonra 2016 yılında, Hacettepe Üniversitesini kazanarak Ankara’ya gitti. Okuma/yazmayı öğrendiği günden beri günlük tutar, lirik yanı baskın olsa da yazı yazmayı çok sever. Okuduğu bölümden olsa gerek, insanları gözlemlemeyi incelemeyi çok sever ve iyi analiz yapar.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Mornota ile içerik araştırıp sayfa sayfa gezdiğim bir anda tanıştım. Dikkatimi çeken bir platform oldu çünkü sloganı özgürlüktü. O an başvurdum ve hikayemiz kabul maili ile başladı. 🙂

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornota bence kurulduğu günden beri özellikle üniversite öğrencilerine, her alanda özgür, sınırları sadece yazara ait olan bir paylaşım, etkileşim imkanı veriyor ve bu çok hoş. Mornotayı çok faydalı ve dolu bir platform olarak görüyorum.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

İlkokul öğretmenimin elime bir defter tutuşturup; ”Bu sana yıl sonu hediyem, bundan sonra bunu günlük olarak kullanabilirsin” demesiyle başladı her şey. O günden sonra günlük tutmaya başladım. Anılarım, düşüncelerim, hissettiklerim, kısacası  hayatım elimdeki kalemle  kağıda aktı ve yazmak benim için  özellikle zaman ayırmadığım günlük bir  rutin haline geldi. Aslına bakılırsa yazar günlükleri kategorisinde olmak ve ruhsal portreler inşa etmemin en büyük sebebi bu.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Mornotada önceliğim; siyasi ve yazar günlüğü başlıklarına göz gezdirmek. Bunun dışında çok severek takip ettiğim Ahmet Ümit, Zülfü Livaneli‘yi sayabilirim.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Birkaç şiir denemesinin dışında beni çoğunlukla yazar günlükleri kategorisinde bulabilirsiniz. Konu seçimi haliyle yapmıyorum, içimden geçeni yazıyla çiziyorum          diyebilirim her şey ruhani yaşantımla ölçütleniyor. Okuduğum bölüme yönelik toplumsal birkaç yazı denemesi yapıyorum ve içime sindiği zaman beni toplum                kategorisinde de görebilirsiniz.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Naçizane tavsiyem hissetikleri şeyleri hiçbir yere kondurma gereği duymadan, kabul görmüş  şekillere uydurmaya kalkmadan olduğu gibi ve en önemlisi bir kalıba sığdırmadan kağıda dökebilmeleri .

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın