in

Mornota yazarlarından: Nermin Çakmak

Nermin Çakmak, 23 Temmuz 1993 yılı, Gümüşhane Kürtün doğumludur. İlk öğreniminin iki yılını Kürtün ilçesinde, geri kalan 3 yılını köy okulunda okumuştur. 5. sınıftan 8. sınıfa kadar ise yine ilçede yatılı olarak okumuştur. Devam edecek yurt öğrencisi hayatının başlangıç yıllarıdır. Bu süre içerisinde çeşitli şiir ve şarkı yarışmalarına katılmış ancak ödül alamamıştır. Lise öğrenimine bu defa şehir merkezinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde başlamış ve bitirmiştir. Bu süre içerisinde de şiir yarışmalarına katılmıştır ve bir adet plaket ödülü ve bilgisayar kazanmıştır. Yine lise dönemi boyunca okul gecelerinde şarkılar söylemiştir. Bu dönemde bir yakını vasıtasıyla okumaya merak salmış ve kitaplarla sıkı bir dostluk kurmuştur. Şu an halen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 4. sınıf öğrencisidir. 3. sınıfta zorunlu stajını İstanbul Üsküdar da bulunan Panaroma Bilişim Teknolojileri Şirketi’nde yapmıştır. Bisiklete binmeyi ve atları çok sever. İletişim ve medya alanında okumalar yapar. Kendi kütüphanesini kurma hayali kurmaktadır.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Sosyal medyada reklamını gördüm. Aslında birkaç tane bu şekilde yazılar yazabileceğim site reklamları görüyorum ancak Mornota ismiyle ilgimi çekti ve üye oldum.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle beni aşan bir platform olduğunu söylemeliyim. Yazı yazmaya ilgim var ancak çok amatör kalıyorum. Mornota’da diğer yazı yazan insanların yazılarını okudukça kendime güvenimi kaybediyorum diyebilirim. Mornota kesinlikle kaliteli bir yazarlık platformu benim için. Çok güzel!

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Tam bir bisiklet aşığıyım ve dostluklara çok değer veririm. Bir öğrenci olarak yazmaya ilgim ortaokul yıllarında başladı. Çok klasik bir hikaye olacak ama gerçek.J Ortaokul sıralarında şiir yazmaya başlamıştım. Düz yazıda duygularımı pek ifade edemiyordum ancak şiir bu konuda benim bir numaralı sığınağımdı. Tabi dönemin getirdiği bir takım karmaşık duygular var ve her şeyi çok yoğun yaşadığım bir dönem. Birkaç şiir yarışmasına katılmıştım ama olumlu veya olumsuz bir sonuç alamamıştım. Yine o dönemde hiç derslerime girmemiş bir Türkçe Öğretmeni bana okumam için Halit Ertuğrul’un kitaplarını verirdi. Kitap okumaya hiç başlamamış olanlar ya da okuma alışkanlığı olmayanlar için kesinlikle tavsiye ederim. Benim kitaplarla tanışıklığım o zamanlardan. Ancak lise yıllarında bu tam bir alışkanlık ve sevgiye dönüştü çok yakın bir dostum sayesinde. Kitap okudukça düz yazı konusunda da birkaç denemem oldu, yine lisede de yarışmalara yazılar gönderdim ve güzel sonuçları oldu. Üniversiteye başlayınca da yazmayı bıraktım, tamamıyla paslandım diyebilirim ancak Mornota pasımı silebileceğim bir platform olarak karşıma çıktı ve değerlendirmeye çalışıyorum.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Kitaplarla beni tanıştıran Türkçe Öğretmenim Ali KIR yazar olsaydı eminim en çok onu beğenerek okurdum. Halit Ertuğrul’un bu anlamda bendeki yeri ayrıdır. Bununla beraber İskender PALA’ya derin bir hayranlığım var. Yine onun izinden yürüyen Fatih DUMAN’ı beğeniyorum ve keyifle okuyorum. Ancak şu sıra özellikle okuyup sevdiğim Ahmet TURGUT var. Bunların yanın da Ali URAL, Sibel ERASLAN, Nurdan DAMLA, Sabahattin ALİ var. Liste daha uzayıp gidiyor.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Çok amatörce yazdığım için henüz bir kategori seçimi yapmayı doğru bulmuyorum ama daha çok duygusal durumum neye elverirse onu yazmaya çalışıyorum. Kitaplar bu konuda bana çok yardımcı oluyor. Okumak gerçekten dimağınızı açıyor ancak kategori seçmek oldukça zor şimdilik benim için.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Henüz bir yazar olmadığım için bu konuda öneride bulunmak beni aşan bir durum. Ancak amatörce bir öneride bulunmak gerekirse bütün yazarlarında söylediği gibi çokça kitap okusunlar, önce Allah’a sonra kendilerine güvensinler.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın