in

Mornota yazarlarından: Erdinç Ofli

Erdinç Ofli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Tarih Bölümünde okuyor. Genel olarak tüm tarih konularında en kötü biçimde yüzeysel diyebileceğimiz seviyede bir bilgiye sahip olan Erdinç Ofli, ağırlıklı olarak ”Ortaçağ Avrupası” konusunda ilerliyor ve bu konu üzerine araştırmalar yapıyor.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Konusu ve dönemi ayırmaksızın her türlü tarihi mesele hakkında yazılar yazmayı severim . Tabi bu kendi çapımda dönen bir olay olarak kalıyordu . Bir gür bir blog sayfası açmayı düşündüm ama nedense yeterli gelmedi . Daha sonra şans eseri Facebook üzerinden Mornota’ya rastladım ve yazarlık için başvurdum. Sağ olsunlar kabul ettiler. Mornota ile tanışmam ve yazar olmam bu şekilde gelişti.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence gayet hoş ve insanların kaynaşıp, aynı zamanda bilgi sahibi oldukları bir platform. Şiir ve hikaye bölümleri ile birlikte, yazılan şeylerin kişiselleşmekten çok, diğer insanlarla etkileşime sokulmasını sağlıyor. Bir çok insanın kendisini kanıtlamasına yardımcı oluyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Söylediğim gibi tarihi çok seven birisiyim. Hayatımı bu hayalim uğruna dizayn ediyorum ve bunun için çalışıyorum. Tarih denildiği zaman ilk akla gelen şey okumak, araştırmak ve yazmaktır. Okuyup araştırdıktan sonra işin içine biraz da insanın yorumu girer ve bu şekilde tarihçi ortaya çıkar. Yani tarihçi sadece okuyup yazmaz . Onu asıl gösteren şey olayları yorumlamaktır. Ben de bu şekilde yorumlarımı yazıya döküyorum. Aslında yazmak benim için bir zorunluluk diyebilirim. Ancak ne demişler, ”Sevdiğin işi yaparsan, çalışmış sayılmazsın.”

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Tarih ve Felsefe konularında ; Jacques Le Goff , İlber Ortaylı , Halil İnalcık , Henri Pirenne , Yılmaz Öztuna , Jean Paul Roux , March Bloch , Friedrich Nietzsche
Edebi konularda ; Hüseyin Nihal Atsız , Peyami Safa , Özdemir Asaf , Orhan Veli , Jack London , Dostoyevski , Charles Bukowski , Cengiz Aytmatov ve adını sayamadığım birçok isim…

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Anlaşılacağı üzere daha çok tarih hakkında yazıyorum ancak edebiyat ve felsefe konuları hakkında da bir çok yazım var. İlerleyen günlerde onları da paylaşmayı düşünüyorum . 

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Öncelikle içe kapanık olmamalı kimse. Ağzında ne varsa kalemine dökmeli ve bunu saklamamalı. Bu klasik bir motivasyon konuşması değil, yanlış anlaşılmasın. Motivasyon denilen şey kaçan hevesin toparlanması adına verilen çabadır. Eğer hevesin kaçıyorsa zaten sen o iş için istekli değilsindir. Bu yüzden tek önerim, içinden gelen neyse onun peşinden git ki, hayallerine ulaştığında mutlu olabilesin.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

1 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın