in

Mornota yazarlarından: Beytullah Duman

Beytullah Duman 2014 yılında, Yıldırım Beyazıt İMKB Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Bölümünden okul 2.si olarak mezun oldu. Aynı sene Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü kazandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında çift ana dal programına başladı. Halen aynı üniversite eğitim hayatına devam etmekte öte yandan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi çatısı altında çeşitli gönüllü çalışmalara katılmış ve katılmaya devam etmektedir. Beytullah Duman tarih başta olmak üzere sosyal bilimler ilgi alanları kapsamındadır.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Mornota ile Facebook aracılığıyla tanıştım. Facebook’ta geznirken yazarlık formunu gördüm ve doldurdum. Hemen ertesi gün onaylandı ve bu güzel ailenin bir parçası oldum.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornota adından da anlaşılacağı üzere farklı disiplin ve düşüncelerin özgürce dile getirildiği, zıtlıkların muhteşem birlikteliğidir.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Kendi bloğumda da benzer çalışma ve yazıları paylaşıyorum. Daha önce üniversite içerisinde bir internet gazetesinde kendime ait köşemde haftalık yazılar yazıyordum. Mornota ile yazdığım platformlar arasında benzerlik olması ve beni kendisine çekmesi beni genel itibarıyla yazmaya iten sebepti.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Tek bir yazar ya da yazarlar grubuna bağlı kalarak okuma yaptığım söylenemez. Genel olarak ilgimi çeken, hoşuma giden her şeyi okuma taraftarıyım. İlla ki yazar olarak isim vermek gerekirse Halil İnalcık, Necip Fazıl Kısakürek, Alexandre Dumas, İlber Ortaylı, Ahmet Yılmaz Boyunağa, Sait Faik Abasıyanık gibi çeşitli yazarları zikredebilirim.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Genel olarak tarih araştırmaları ve edebiyat konu başlıklı şiir, deneme, hikaye tarzında yazmayı tercih ediyorum.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Yazmak başlı başına ayrı bir tutku ve bu potansiyeli kendinizde hissediyorsanız hayal gücünüz ve kaleminizi serbest bırakın. İçinizden geldiği gibi, doğal olarak yazmaya gayret edin ve en önemlisi kitap okumayı bir alışkanlık haline getirin, faydasını ziyadesiyle göreceksiniz.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın