in

Mornota yazarlarından: Hatice Yertep

Sinema ve televizyon bölümü okuyan Hatice çoğu zamanını film izlemekle geçirir. Senaryo yazımına ilgisi vardır. Bir tane ödül alan filmi olmakla birlikte başka başarılı filmlerin ekiplerinde yer almıştır. Kişisel gelişim, edebiyat ve psikoloji diğer ilgi alanlarıdır. Girişimcilik ve kariyer alanlarında da eğitimler görmüştür.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Facebook’da bir reklamda denk geldim.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornota samimi bir ortam sunuyor. Bu sitedeki yazarların yazılarına baktığımda -büyük bir çoğunluğunda- popüler kültüre hitap etmek, okunmak, beğenilmek gibi bir dertleri yok. Mornota’yı güzel yapan şey de bu bence. Her yazar ”kendi”.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Kendimi bildim bileli günlük yazan bir insanım. 22 yaşında olmama rağmen hâlâ keyifle yazmaya devam ediyorum. Yazmak benim bir parçam bir yaşam kaynağım, besinim, suyum gibi bir şey. Lise dönemlerimde ergenlikle birlikte kendimi yalnızlığa verdiğimde tek yoldaşım ”yazmak”oldu. İnsanlarla aramdaki ilişkiyi sorguladım. İnsanlar eleştirici, duyan ama dinlemeye n,dertlerine empati yapmadan yorumlayan varlıklar. Oysa kağıt-kalem öyle değil. Yazıyorsun, yazarken düşünüyorsun, kendi kendine bilinçaltına iniyorsun, kendini keşfediyorsun, kendine sorular sorarken bir yandan da kendine cevaplar veriyorsun. Yazı yazmanın bu büyüleyici ve büyütücü özelliğini keşfettiğimden beri yazı ve ben ”biziz”

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Michel de Montaigne, Clarissa Pinkola Estes

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Yazılarımın bir kategorisi yok, deneme yazmayı seviyorum. Konularım günlük hayattaki herhangi bir şey olabiliyor. Canlı veya cansız, ölmüş veya sağ, dünyevî veya ruhanî.. Aklımın alabildiği her şey yazdığım şeye konu olabilir.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Çokça okuyun ki çokça yazabilesiniz şeklinde bir cümle kurmayacağım.  Genelde hep böyle söylenir ancak ben buna pek inanmıyorum. 
 
Çevreye bakmayın, çevreyi görün. Doğayı hissedin. Ağaçlara dokunun. Çünkü yazar olabilmek için hissetmek gerekiyor. Hissedin. Kelimelere sevgi ve saygı gösterin. Kelimelerin ruhuna inanın ve yeryüzündeki her şeyin bir ruhu vardır. Yazın. Ne hakkında olursa olsun yazın. Ruhu hissedin.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın