in

Mornota yazarlarından: Koray Ertuğ

Koray Ertuğ kendini edebiyat konusunda geliştirmeye adamış, bu konuda uzmanlaşmak, öğrenmek ve edebiyatı öğrenmek için her şeyi yapabilecek biri. Ayrıca elinden geldiğince 2 günde bir film izlemeyi adet haline getirmiş, mitolojilerle kafayı bozmuş biri.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Araştırdığım bir konuyla ilgili makaleyi bulmuştum.

Siteyi biraz daha inceleyince, çok ilgimi çekti ve şimdi buradayım.

 Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornota” adı ilk biraz güzel düşünülmüş bir şey olarak gelmişti. Siteyi inceledikçe, tasarım, yazılan konular ve bir çok şey hakkında güzel izlenimler edindim.

Burayı seviyorum!

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Yazmaya ilk başlarda sanırım basit şiirler yazarak başlamıştım, ama o zamanlar işte 12-13 yaşlarındaydım. 16 yaşında iken bir hikaye yazmıştım fakat bir yerlere veremedim. Şimdi ise kendimi “dil öğrenici” olarak tanımlıyorum, ve Rus Dili ve Edebiyatı okuyorum, 4. senem.

Rus Edebiyatı, Alman Edebiyatı ve Fransız şairleri genelde hep benim için bir kaynak oldu.

Bir de nasıl desem çok fazla düşünceyi barındıran biriyim, bunlar beni tamamen yazmaya itti işte. Sanırım, bu kadar düşüncenin bir yere dökülmesi gerekiyordu.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Rus edebiyatından Turgenyev en sevdiğim yazardır. Yarattığı karakterler benim için çok ayrı bir dünyanın karakterleri gibi. Lise yıllarında tanıdığım Charles Baudelaire en sevdiğim şairlerden biri, Ted Dekker, polisiye-macera türünde okuduğum yazarlardan. Bernhard Schlink, Hermann Hesse ve Goethe gibi yazarlarda en sevdiklerim yazarlardandır.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Daha çok ilgili olduğum konu mitolojilerdir.

Yaklaşık 4-5 yıldır araştırmakta olduğum mitolojik öğeler ve onların tarihi benim en çok ilgilendiğim konulardan, bu yüzden çoğunluk burada. Ondan sonra ise sanırım, benim için edebiyat ve müzik geliyor.

 Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

En önemli olanı sanırım, okumak ya da izlemek.

Ne kadar farklı görüşler olursa olsun, her şeyi okumak, izlemek ve incelemek. Diğer önerim ise kendilerine neden yazmak istediklerini ve neleri anlatmak istediklerini sormalılar.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın