in

Mornota yazarlarından: Mustafa Doğan

Mustafa Doğan, ilköğretim hayatı süresince 3 okul değiştirmiş, orta öğretiminin ilk 3 yılını bir anadolu lisesinde son yılını ise açık öğretim lisesinde geçirmiş şuan da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alan biridir. Bilim ve teknoloji alanına ilgi duyup bu alanları yakından takip eder ve aynı zamanda ülkenin daha ileri gidebilmesi açısından her alanda yapılması gerekenler hakkında kafa yorarak başta eğitim bilimi,ekonomi bilimi, sanayi, teknoloji ve yerli üretim hakkında araştırmalar yapar, yazılar okur. Son zamanlarda tarihe de ilgi duyarak bazı tarih dergilerini takip eder ve tarih hakkında televizyon programları izler.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Facebook’ta dolaşırken yazarlarınızdan Yamaç Doğan‘ın (kendisiyle 3 sene aynı lisede okuduk) kendi yazısını paylaştığını gördüm ve okumak için girdim. Sonra siteyi dolaşmaya başladım ve düşüncelerimi paylaşabileceğim güzel bir platform olduğunu gördüm. Yazarlık başvurusu yaptım ve Mornota ailesine katıldım. Buradan Yamaç Doğan arkadaşıma dolaylı da olsa vesile olduğu için çok teşekkür ediyorum.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornotayı benim için değerli kılan en önemli şey diğer ağlardan çok farklı olarak insanların düşüncelerini ahlak sınırları içinde, saygılı bir şekilde paylaşabilmeleridir. Diğer insanların da aynı saygı çerçevesinde yorum yapabilmeleri, görüş bildirebilmeleridir. Çünkü yaşadığımız şu zamanda herkesin internete ulaşabilmesiyle sosyal ağlara ilgi de bir o kadar arttı ve insanlar bu platformlarda birbirlerine karşı hakaret ve küfür etmekten hiç kaçınmıyor. Bu yüzden Mornota benim için çok değerli bir platform.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Söyleyeceklerim özgeçmişim ile aynı olurdu. Beni yazmaya iten şey ise tam olarak toplumsal sorunlardı. Üniversiteye geçene kadar bu sorunlar ilgimi çekmezdi yahut elimden bir şey gelmeyeceğini bildiğim için mi kafa yormuyordum emin değilim. Ama şimdi ilgiliyim ve bir şeylerin değişeceğine inandığım için fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Ben romandan çok bir bilim hakkında yazılan kitapları okumayı seviyorum. Bu eğitim bilimi olabilir, ekonomi olabilir ya da bir konuyla ilgili makale olabilir. Bu yüzden net yazar isimleri veremiyorum.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Yukarda da bahsettiğim gibi ben daha çok toplumsal sorunlar hakkında araştırmayı ve yazmayı seviyorum. Ana başlık olarak bu toplum kategorisi olsa da şuan temel sorun olarak gördüğüm eğitim hakkında yazıyorum.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Benim önemsediğim konular arasında objektiflik ve saygı ön planda. Yazar asılsız haberlere göre bir konuyu değerlendirmemeli ki bu günümüzde çok büyük bir sorundur. Günümüzde herhangi bir haberin internet aracılığıyla kolayca yayılabildiğini düşünürsek bu birçok insanı yanlış bilgilendirmekle sonuçlanır. Bir ideolojiyi savunayım derken kör olmamak lazım. Yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekiyor. Bir de karşı görüşlere saygılı olmak yazarlıktan daha çok insanlık göstergesidir ve çağımızın en büyük eksiğini “saygı” olarak görüyorum. Herkesin bu konuya daha çok dikkat etmesi gerekiyor kanımca.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın