in

Mornota yazarlarından: Sezai Akın

Sezai Akın, ilk ve orta öğrenimini İzmir Piyale İlkokulu Liseyi Çağdaş Eğitim Kolejinde bitirdi. Şiir ve tarih konusunda ilgiye sahip. Aşk-ı Sezai adında bir şiir kitabı yayımlattı. Gönüllü Özel Okullar Birliği Tarih Olimpiyat 1.liği ve Yetimder İzmir Şiir Yarışması 1.liği bulunmakta.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Aslında tesadüf eseri oldu diyebilirim. Bu aile ile tanıştığım sırada yazılarımı göndermek için blog ve dergiler ile irtibata geçmeye başlamıştım. Bir şiir kitabı bastırmış olmanın verdiği heyecan ile yazmaya devam ettiğim için şiirlerim ve yazılarım oldukça da artmıştı. Tüm bunların üzerine sosyal medyada bu şekilde bir aile kurulduğunu görmem enim için bir şans diye düşünüyorum.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gayet başarılı bir mantık üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum. Genç yazarların ve şairlerin eserlerini paylaşma ve diğer insanlara aktarması konusu günümüzün en önemli sorunlarından. Bu sorunu çok güzel bir biçimde tespit etmiş ve bu ihtiyaca uygun bir site hazırlamışsınız. Emeği geçenlere teşekkür etmekten başka bir şey demek haddimize değil sanırsam.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Yazmak bazı insanlarda sıkı çalışma ile elde edilebilecek bir eylemdir, bazıları içinse bir yetenek işidir içten gelen bir dürtü gibidir. Tıpkı nefes almak gibi, yemek yeme ihtiyacı gibi… Ben kendimi ikinci kategoriye koyuyorum. İlk şiirimi 3.sınıfta yazmıştım, bu tarihten sonra yazmaya devam ettim ve şu anda ikinci kitabımı bitirmek üzereyim. Tabii ki bütün bu naçizane eserlerin kaynağı olarak da tarihe ve edebiyata olan ilgim demeden bu soruyu geçmek istemiyorum. Yetenek kullanmayı bilenlerin elinde şahesere dönüşür, ben her ne kadar hala kullanamasam da zaman içerisinde kendimi daha da geliştireceğimi düşünüyorum.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Bu sorunun cevabı olarak bildiğimiz bir çok şairi ve yazarı sayabiliriz. Zaten bu cümleyi okuduğunuzda dahi aklınızda Mehmet Akif , Necip Fazıl, Atilla İlhan, Cahit Zarifoğlu, Nazım Hikmet geliyordur sanırsam. Bir şairin olmazsa olmazlar listesinde olması gereken ülkemizin yetiştirdiği nadide şair ve yazarlardır. Tabi sadece kendi kültürü ile sınırlı kalmak bir şairin intiharı sayılabilir bana göre. William Shakespeare , Victor Hugo, William Black gibi yabancı ve şarki tarzın dışındaki ünlü şairlerin eserlerini okumak her şair çok önemli bir adım diye düşünüyorum.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Genellikle şiir yazıyorum ve bu yazılar lirik ve epik alt başlığı altında incelenebilir. Bu bağlamda o an içimden gelen ne ise ve ruh halim hangisine müsait ise ona göre konularımı belirliyorum. Arada sırada yazdığım politik yazıları ise taktir edeceğiniz üzere gündemdeki mühim konular üzerinden seçiyorum.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Yazarlık bir girişimcilik gibidir. Kendinize güvenin, eserlerinize güvenin. Sizi beğenmeyenlere hitap etmeyen eserleriniz ulaşamadığınız bir kitlenin hayatını değiştirecek nitelikte olabilir. Bu sebeple eserlerinizi ulaştıracağınız bütün kitlelere ulaştırın. Sanatçı egosu diye tanımladıkları sendroma kapılmadan yapıcı eleştirileri dikkate alın, fakat kendinizi ve eserlerinizi tamamen bunlar üzerine kurmayın. Özgün olun özgür olun. Bu yolda yürüyen tüm arkadaşlara başarılar ve sevgiler…

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın