in

Mornota yazarlarından: Yamaç Doğan

Yamaç Doğan, yazmayı, okumayı, araştırmayı çok seven, eğitim gördüğü alana aşık biri. Siyaset ile ilgilenir. Ayrıca Yamaç Doğan, çeşitli başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Bir sosyal paylaşım sitesinde gezinirken, değerli arkadaşım Sezai Akın‘ın paylaşımlarında rastladım bu güzel siteye. Çok sevinmiştim. Çünkü yazılarımı paylaşmak ve düşüncelerimi aktarmak istiyordum. Böyle bir imkanı sunan bu güzel siteye teşekkürü bir borç bilirim.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mornota düşüncelerin paylaşıldığı bir proje. Siteye mensup yazarların çoğu toplumun sorunlarına zaman ayırıp fikirler geliştirmekte, tartışmakta site sayesinde. Bu misyonuyla Mornota önemli bir yere sahiptir.
Yazarlarımız ve okurlarımız zaman zaman yazılarımıza yorum yaparak katkıda bulunuyor. Bu sayede beyin fırtınası şansına sahip olmuş oluyoruz. Eskilerin deyimiyle “barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar” Yani fikirlerin çatışmasından doğrunun ışığı ortaya çıkıyor. İşte Mornota bu konuda bizlere imkan sağlıyor.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Hayatını okuduğu alana, toplumuna, ülkesinin gelişmişliğine adamış her insan gibi benim de yazı yazmaya başlamam tamamen ilgi ve alakanın sonucudur. Düşünmek ve daha fazla düşünmek ve bunlara perçinlenmiş olarak okumak…
Çok ufak yaşlardan beri siyaset ve toplumla ilgileniyorum. Yıllardır biriken bu ilgiyi yazma zamanı  geldiğini düşündüğüm andan beri yazıyorum.
Biz gençler bu ülkenin akademik kompozisyonunu dizayn edeceğiz. Yazarak ve çok okuyarak.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Genel olarak Tü rk Edebiyatını takip etmekle birlikte Dünya Edebiyatından da faydalanıyorum.
Nazım Hikmet, Mehmet Akif Ersoy, Sabahattin Ali,Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, İskender Pala, Elif Şafak, Yakup Kadri, Ahmet Ümit, J.Steinbeck, V.Hugo, G.Orwell ve daha nicesi..
İzniniz olursa çok beğendiğim 3 kitabı okuyucu ve yazarlarımıza tavsiye etmek isterim;
  1. Elif Şafak/ AŞK
  2. Zulfü Livaneli/HUZURSUZLUK
  3. G.Orwell/ HAYVAN ÇİFTLİĞİ

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Kendisini toplumuna adamış biri olarak “Toplum Kategorisini” sıkça kullanan bir yazarım. Günlük ve tarihsel toplum ile ilgili gelişme ve önemli olayları yazılarımda değerlendirmeyi çok seviyorum. Ayrıca Hukuk Fakultesinde okumanın verdiği enerji ile Hukuk, Siyaseti çok küçük yaştan beri takip etmenin verdiği motivasyon ile de Siyaset konulu yazılarım bulunmaktadır.
Yazılarımda kitap önerilerinde bulunmaya da çok değer veriyorum. Okuyarak gelişip, gelişerek büyüyeceğiz.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Yazarlık bir ilgi ve alakanın sonucudur. Bu ilgi ve alaka sistemli ve kayda değer bir çalışmanın sonucu olarak ortaya muazzam eserler çıkartmaktadır.
Yazar olmak isteyen kıymetli insanlar; okuyalım..
Okuyalım,araştıralım ve yazmaktan çekinmeyelim. İnsani bir yeti olan duygularımızı ifade etme güdümüze katkıda bulunalım.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın