in ,

Duygusal Zekalı İnsanların Yapmayacağı 8 Şey

Duygusal zeka, profesyonel, romantik veya sosyal olsa da, sağlıklı ilişkiler için temel bir gerekliliktir. Bize kendi ve diğer insanların duygularını tanıma ve bu duygusal bilgiyi davranışlarımızı sağlıklı yollarla yönlendirmek için kullanılabilir.Onsuz, ilişkiler, başarılı olanların her zaman sahip oldukları doğal alım-verme dinamiklerinden yoksundurlar. Kolay, eğlenceli ve onları sürdürülebilir kılan bazı kıvılcımlardan yoksundurlar. İşte, duygusal açıdan akıllı insanların yapmayacağı 8 şey:

1) İşler ters gittiğinde diğer insanları suçlamıyorlar.

Başka bir deyişle, caddenin yanını temiz tutarlar. İşler ters gittiğinde, durumu ve ötesinde her şeye yardım etmek için ellerinden geleni yaparlar.Bu, kişisel sorumluluk ve harekete geçtiğimiz zaman dürüstlük içinde davranmakla ilgilidir. Parmaklara işaret etmek ya da var olan sorunlara göre gerekenden daha fazla komplikasyon eklemek değil.

2) İnsanları manipüle etmeye çalışmazlar.

İnsanları veya durumları lehimize gitmek için manipüle etmeye çalışmak, doğal olarak istediğimiz sonuçları üretebilecek (veya layık olacak şekilde) kendimize güvenmediğimizde olur. Duygusal akıllı insanlar, diğer insanların lehimize hareket etmelerini, onları “değiştirebildiğimiz” den daha fazla manipüle edemeyeceğimizi ve yaptığımıza inanmaktadır. Bir şeyler çalışmadığında onları tanıyorlar ve işleri zorlamaya çalışmazlar. Bu ,şüphesiz, kaybedilen bir oyudur.

3) Mükemmellik aramıyor veya beklemiyorlar.

Duygusal akıllı insanlar yeteneklerini ve sınırlarını bilir ve başkalarını da kabullenmeye isteklidirler. Hiç kimsenin iş gereksiniminin veya ilişkinin zorunluluğunun üstünde ve ötesine geçmesini beklemezler ve sürekli olarak birini aramazlar. Bir insanın yalnızca bir kişinin yapabileceği şeyleri yapabildiğini ve bunun kabul edilmesi gereken bir zaman geldiğini düşünürler.

4) Başkalarının mutlu etmelerini beklemiyorlar.

Başkalarının ,bizi üzerimizde, duygusal bir devlet kurması gerektiğini düşünmüyoruz – kendimizi sevmiyoruz değiliz – kendimizi sevmiyorsak, başkalarından derin, yaşamı değiştiren, samimi bir aşkı kabul edemiyoruz. Kendi hayatımızda iyi zaman geçiremiyorsak, bir başkası tarafından sürekli “verilmesi” mümkün olmayacaktır. Kendimiz yapamıyorsak, hiç kimsenin “bizi” mutlu edecek gücü yoktur.

5) Değişimden korkmazlar

Duygusal zekalı olanlar, bıraktıklarında olacakları korkusuyla kendi kendine dayatılan katı yapılara bağlı kalmazlar. Bunun yerine, getirdiği değişim ve büyüme fırsatlarını kabul edebiliyorlar. “Dalgalara binmek” için yapmaları gerekenleri yapabilmeleri ve kendilerini desteklemeleri için kendilerine güveniyorlar, ancak olası gerilimler karşısında desteğe ihtiyaçları tabi ki de oluyor.

6) Kin tutmazlar.

Gaddarlıklar, ileri hareket potansiyelimizi geride tutan büyük enerji bloklarıdır – onları tutmak, bizden başka kimseyi “cezalandırmaz”. Duygusal akıllı insanlar, affediciliğin bir başkasının kötü davranışını mutlaka göz yummak anlamına gelmediğini bilirler, aksine bu kendimizi geçmişte tutan bir durumdan kurtarmakla ilgilidir. Bu, yapılanların yapıldığını kabul etmektir ve zaten geçmişin farklı olmasını istemek anlayışı onlara hizmet etmiyor.

7) Duygularının onları öldüreceğini düşünmüyorlar.

Veya, kötü hissetmenin, hayatın berbat olduğu veya mahkum oldukları anlamına gelmediğini varsaymazlar. Duygularını onların ne olduklarını bildikleri için kabul ederler,bu mutlaka ölüm cezası değildir. Duygularımızı hissetmek iyileştirmenin ve insan olmanın gerekli bir parçasıdır. Onları atlatmaya çalışırsak, tamamen iyileşemeyiz. Duygularımızı hissetmek (ama onlara bağlı değilken), duygusal sorumluluğumuzdur – aklımızı geçmişten ve geleceğin dışına çıkarmak ve de var olmak için bunu yapmak zorundayız.

8) Dram yaratmazlar ya da drama yakalanmazlar.

Duygusal akıllı insanlar dramın ne olduğunun farkındalar ve daha yapıcı konuşmalar arıyorlar
. Dramın oyalama, kaos, olumsuzluk tohumları dikmek olduğunu biliyorlar. Savaşlarımızı seçip ayıklamalıyız. Gerçekten önemli olan şeylere zaman ve enerji harcamak bir seçimdir.

Kaynakça : wisdompills

 

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Okur

Written by Esra Tanrıverdi

Bir cevap yazın