in

Mornota yazarlarından: Betül Sena Kılınç

Betül Sena genç olmasına rağmen macera dolu bir hayatı var.6 şehir değiştirmiş 8 farklı okulda okumuştur. Şu an makine mühendisliği ile cebelleşmektedir. Okumayı, yazmayı,öğrenmeyi, araştırmayı, deneyleri, bilimi, doğayı, sanatı, sinemayı, gezmeyi çok sever. Rabbi ,Peygamberi (sas) ,ailesi önceliklidir her zaman. Keman tıngırdatır, yağlıboya, akrilik, karakalem, tezhip çalışmaları vardır. Ayrıca karetecidir kendisi.

Mornota ile nasıl tanıştınız?

Facebook adresiniz vasıtasıyla tanıştım. Bu fırsatı kaçırsaydım çok fazla üzülürdüm. Amma ve lakin başvurduktan sonra bana gelen mailde ” sizi yazar olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız.” cümlesini gördükten sonra havalara uçtum.

Mornota hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok faydalı, kafa dağıtmaya birebir ve eğitici bir ortam.

Hem yazarlığa teşvik ediyor. Genç kalemlere fırsat veriyor. Hayallerime bir kapı oldu. Teşekkürler MORNOTA !

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Sizi yazmaya iten şey ne oldu?

Yazmak benim hayatım desem yeridir.

Daha okula başlamadan merakım ve ısrarım üzerine babacığım bana okumayı yazmayı öğretmişti. Bu yüzden ilkokul bir ve ikinci sınıflarda okutma etkinliklerinde öğretmenime yardım ederdim. Yazmayı okumayı hep sevdim. Beni yazmaya iten şey de bu sevdam oldu.

Bir yazar olarak okuduğunuz ve beğendiğiniz yazarlar kimlerdir?

En sevdiklerim Dostoyevski, William Shakespeare, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy. Onların düşüncelerini hep önemsemişimdir. Ama yinede ben yazıları ayırt etmeyi sevmem. Her görüş ve düşünceye dair yazıları okurum. Okumayı severim. Ayırt etmem.

Hangi kategorilerde yazıyorsunuz? Konularınızı neye göre seçiyorsunuz?

Aslında tek bir konuda yazmıyorum. Çünkü yazı düşüncelerin yansımasıdır. İnsan da hayatı boyunca tek bir konu düşünmez.

Son olarak yazar olmak isteyenlere öneriniz nedir?

Yazmak önce düşünmek, bu düşüncelerin yoğunlaşmasından sonra zihni aşıp ellerden kalemlerden kağıda akmasıdır bence. Ama önce düşüncelerimizi eğitmeliyiz. Güzel ve sistemli düşüncelerimiz olmalı. Aynı zamanda düşüncelerimizin bir de eleği olmalı her önüne geleni düşünmemeli.Sonrası kolay işte.

Yaz gitsin derim kardeşim.

Değerli yazarımızın yazılarına ulaşmak için buraya tıklayın.

What do you think?

0 Beğeni
Upvote Downvote
Yeşil Yazar

Written by Mornota Röportaj

Bir cevap yazın